mandag 11. juli 2011

Test, HDR

Jeg synes jo HDRbilder er så tøffe, så tenkte å prøve på noen da jeg gikk tur i går. Bildene er tatt uten stativ, så overlappinga er jo ikke helt god. Synes noen av bildene blir så merkelige grå i skyene, så liker best å bruke den som heter surrealistisk. De er jo ikke helt naturtro, men synes de er litt tøffe alikevel, jeg.

2 kommentarer:

 1. HDR bruker jeg en del selv. Du kan få alt fra veldig naturtro bilder slik øyet oppfatter det, til eventyrbilder med kraftige uttrykk.
  Det jeg kan rå deg til et å bruke stativ, det er et "must", og det må være stødig. Bruk fjernutløser da det ikke er uvanlig med lave hastigheter, Hvis det er trær, plater/gress som vaier i vind blir ikke bildene bra. Det samme med båter på vann og sjø, såfremt det ikke er null bevegelse i dem. Vann kan godt være i bevegelse.
  Vet ikke hvilket program du bruker, uansett er det bare å dra i knappene frem og tilbake og lek deg i alle retninger, det lærer du mye av.
  Et godt program til hdr er Photomatix.

  Til landskap og bygninger skal det gjerne være stor dybdeskarphet, jeg bruker som regel 5 eksponeringer, blender 11 eller 13 på alle eksponeringene, og over- og undereksponerer ett blendertrinn mellom hver bilde.

  Dette var bare små tips, i tilfelle det kan være av interesse. Uansett, lykke til. :)

  SvarSlett
 2. Hehe, det med stativ fant jeg fort ut. Vet det jo egentlig, men hadde ikke med meg på tur. Er jo ikke alltid en har et stativ i lomma ;)

  Tror nok jeg må lære meg litt mer av funksjonene på kamera! Spesielt det med blender. Bare fant en knapp som jeg snurra masse på for å få ulike eksponeringer jeg :P Er litt susete, hehe. Nesten rart jeg vet hvilken knapp jeg skal trykke på for å ta bilde :P

  Men jeg skal definitivt prøve meg litt frem, det er veldig kjekt med tips! Tusen takk! =)

  SvarSlett

Hipp hopp! Så koselig å få tilbakemelding! Tar mot ris og ros med takk! Ha en fin dag :D