tirsdag 15. februar 2011

Åpenbaringen

Kan vel ikke si at jeg har vært superflink til å prøve meg fram med oppdraget mitt etter at jeg fikk henta mellomringen og resten av sakene hjemme hos mor forrige helg. Men jeg har prøvd meg litt frem. Og ikke fått det til! Jeg prøvde både med kitlinsa (14-42) og med vidvinkelen (10-20), men ikke fått til noe. Jeg har jo ikke lest så mye om bruk av mellomringer, det kunne kanskje hjulpet. But that's not my style! :P
På toget hjem fra YS (yndlings-søss) i går hadde jeg noen timer å slå i hjel, og bestemte meg for å leke litt. Og det var da jeg fikk ÅPENBARINGEN! Med mellomringen jeg monterte måtte jeg bruke kitlinsa på full zoom. Jeg prøvde meg med forskjellige avstander, og skjønte til slutt at jeg må HEEEELT nærme motivet. Og da snakker jeg nærme, under 2cm. 

Her begynte jeg å gjøre fremskritt

Nå nærmer det seg noe!

Her synes jeg at jeg fikk det til ganske bra

Når jeg ser på det på PCn nå ser jeg jo at det ikke er helt 100%. Det er vel alltid sånn at på den lille skjermen på kameraet ser bildet ganske klart ut, uten at det blir det på PCn. Men føler hvertfall at jeg begynner å nærme meg nå! Og en annen ting jeg har finni ut er at det ikke er mulighet for noen innebilder. Hvertfall ikke i studentboligen jeg har med superdårlig lys. 

Det er ganske vanskelig å finne fokuset med mellomring, og dybdeskarpheten er ganske dårlig. Men det er jo den effekten jeg prøver å oppnå her. Men det er vanskelig å få fokuset på rett sted, så det er bare trening, trening og trening som funker. Og det skal jeg gjøre! Til helga.
Først skal kasus og annet skolearbeid gjøres! Men jeg kommer tilbake til dere med oppdatering soon! =)

Vil avslutte med et bilde av lenscapen min der dybdeskarpheten (or lack thereof) vises. Bildet er ikke helt skarpt her heller, men når man sitter på et tog er det ikke sååå lett å holde kameraet stille :) But i love the effect! :D

2 kommentarer:

  1. http://www.bhphotovideo.com/c/product/745168-REG/Bokeh_MASTERS_EDITION_Bokeh_Masters_Kit.html

    SvarSlett
  2. Er det jul/bursdagsgaven din t meg? =)

    SvarSlett

Hipp hopp! Så koselig å få tilbakemelding! Tar mot ris og ros med takk! Ha en fin dag :D