søndag 4. september 2011

35/52 Grønne lungerJeg fikk kommet meg en liten tur ut i regnet i kveld. Fikk testa støvlene og paraplyen min, de funker!
Fant også ut hvor humlene gjemmer seg når det regner. På undersida av en blomst. Ly og næring på samme sted, de er nok ikke så dumme som de ser ut som, de dyra der =)
Skulle nå ønske at jeg hadde litt bedre makro objektiv. Opererer jo fremdeles med kitlinsa :/ Men denna måneden ble det både nytt stuebord, skjenk og bokhylle, så kanskje om noen mnd.. 

Flere bidrag denne uka kan du finne HER :)

8 kommentarer:

 1. Så fine bilde Line! Flinkis #:)

  SvarSlett
 2. Til å være kit-objektiv så er jo dette mer enn flott. Vanndråpene får det nesten til å surkle litt, akkurat som gode, gamle lunger.

  SvarSlett
 3. Det gjør seg godt med den svarte bakgrunnen i bilde nr. 1. :-)

  I nr. 2. er blomsten, for meg, hovedrolleinnehaveren, og humlen er en støttespiller. Tenkte du det sånn, eller omvendt?

  Jeg er godt fornøyd med mitt makroobjektiv (Canon 100 mm. F/2.8 USM), til både insekts- og blomstermakro, hvis du trenger anbefalinger. Den er bra til litt av hvert. Om jeg kun skulle ha tatt bilder av insekter, ville jeg ha hatt en 120 mm, for eksempel. :-) Siden jeg er ny her, så vet jeg ikke hvilket hus du bruker, da.

  Nå ble jeg følger av bloggen din. :-)

  SvarSlett
 4. Well hello there National Geographic-fotografen! Du har jammen øyne for detaljer :) Vakre bilder! Søte lille humla da :) Lurte på hvor de gjemte seg..

  SvarSlett
 5. Flotte bilder, Line! Begge var veldg gode, men bildet med humlen hadde virkelig den ekstra sjarmen for min del. Blomsten er helt klart det første jef legger merke til, men så får jeg øye på humlen som gjemmer seg under... Fantastisk.

  Jeg bruker selv en 105mm (Sigma) til makro, som jeg er veldig fornøyd med. Den er ikke like rask som originalen (Canon eller Nikon som jeg har sammenlignet med), men til gjengjeld kanskje enda skarpere. På DX format synes jeg 100/105 er passe til det meste av makro med insekter, men på FX hadde jeg nok foretrukket noe lenger brennvide.

  SvarSlett
 6. Dette var kjempe flott! Stilig med den svarte bakgrunnen til bladene.
  Jeg skjønner at jeg må bli flinkere å komme meg ut å knipse uansett vær, syns det var så grått og trist i regnet, men du viser at man jkan få fine bilder for det :)

  SvarSlett
 7. Du er flink til å se verden gjennom din egen linse. Det er pent, rett og slett. Misunnelsesverdig. Takk for godt løst oppgave :-)

  SvarSlett
 8. Takk ska dere ha :)

  Altså, jeg tenkte ikke så mye over hva som var hovedobjekt og sånt da jeg tok bildet jeg, hehe :) Tenker ikke så mye over det tekniske sånt sett når jeg tar bilder, tenker mer på komposisjon, utsnitt, kontraster osv.

  Jeg opererer jo med en Olympus jeg da, men var på fotokurs i går og fikk også litt mer informasjon om objektiver der. Tror jeg må kjøpe meg både makro og zoom med en gang jeg! :P

  SvarSlett

Hipp hopp! Så koselig å få tilbakemelding! Tar mot ris og ros med takk! Ha en fin dag :D